4 manieren om je beter te voelen


4 manieren om je beter te voelen

Ik probeer elke dag de discipline op te brengen om ukulele te spelen, als vaste gewoonte.

Waarom?

>> Bekijk hier de video of lees de tekst onder de video<<

Ten eerste is het goed voor je hersenen. Als je met je linker- en je rechterhand iets anders moet doen en je zingt er ook nog bij, dan is dat een hele goede verbinding tussen je linker en je rechter hersenhelft, en daar schijn je creatiever van te worden.

Ik doe het echter vooral omdat het leuk is om te doen, en omdat ik er blij van word. Je kunt niet depressief zijn en ukulele spelen, dat gaat niet samen.

Een andere manier om me elke dag beter te laten voelen is dat als ik in Spanje woon ik elke dag ga zwemmen in zee. Het zoute water heeft een hele goede invloed op mij. Dat doe ik aan het einde van elke werkdag.

Ik heb nog een vaste gewoonte die me helpt om me beter te laten voelen, en dat is dat ik voor het slapen gaan een oefening doe om alle energie die niet van mij is los te laten, zodat ik bij wijze van spreken met een schone lei ga slapen.

De belangrijkste vaste gewoonte die ik heb is dat als ik opsta elke morgen in mijn dagboek schrijf. Dat heeft heel veel goed voor me gedaan. Ik kan het ook niet meer niet doen. Dat is wat ik elke morgen doe: ik sta op, ik pak koffie, ik open mijn logboek, en ik ga schrijven.

Ik deel dat met jou, omdat ik veel vrouwen ken die heel gedisciplineerd zijn als het gaat om werk, en om dingen die van hen gevraagd worden, en die niet zo gedisciplineerd zijn als het gaat om dingen voor zichzelf, en waarom ze zich beter gaan voelen.

Ik weet niet hoe dat voor jou zit. Ik heb er echt aan moeten werken. Het dagboek doe ik al heel lang, maar sinds ik in Spanje woon ben ik heel consequent aan gaan werken om routines op te bouwen, en om daar heel gedisciplineerd in te zijn met dingen waardoor ik me beter ga voelen.

Het werkt echt. Als ik ukulele speel ben ik vrolijker, als ik in de zoute zee ben gaan zwemmen voel ik me beter, en het dagboek schrijven heeft heel veel goede dingen voor me gedaan.

Een tip die ik je daarin wil geven is om een nieuwe vaste gewoonte vast te koppelen aan een andere vaste gewoonte die je al hebt. Dat maakt het makkelijker om het in te slijpen.

Bijvoorbeeld: je poetst je tanden op een bepaald moment, dan kun je daarvoor of daarna die nieuwe gewoonte doen. Je meditatie doe je elke keer voor je gaat ontbijten bijvoorbeeld. Dat is een handige manier om de goede gewoonte in te slijpen.

Ik ben heel nieuwsgierig hoe jij hiermee omgaat en wat jouw manieren zijn om je energie omhoog te krijgen. Dan ga ik nog even door met het oefenen van ukulele, want dat is echt opvallend moeilijk. Dus ik kan nog wel een paar jaar mee vooruit. Vanuit een zonnig en windstil Tarifa (Spanje) wens ik je een hele fijne dag.

Ik kijk uit naar je reactie. Op het contactformulier staan alle plekken waar je me kunt vinden.

Je kunt ook een gratis Heldinnen coaching sessie met mij boeken!

Wil jij ook elke dag je dagboek schrijven? Doe mee aan de Dagboek challenge! travellingtheroadtofreedom.com/challenge

Of kijk voor meer informatie op de website travellingtheroadtofreedom.com

© Ellen de Dreu - alle rechten voorbehouden