De reis is het doel


De reis is het doel

Ik had in de afgelopen jaren heel veel video’s kunnen maken van mij op wonderbaarlijke plekken, om te laten zien: “Kijk mij nou, op wat een mooie plek ik ben.” Dan had ik een programma gemaakt, en dan was ik jou gaan leren hoe je dit ook had kunnen bereiken, in mijn geval: een locatie onafhankelijke levensstijl.

>> Kijk de video of lees de tekst onder de video <<

Er zijn natuurlijk heel veel mensen die dat doen. Die hebben een bepaald doel bereikt, misschien verdienen ze een ton, of een miljoen omzet, of een goede relatie. Dan maken ze een live of een online programma, en dan bieden ze hun klanten dat programma aan, waarin ze stap voor stap leren om datzelfde resultaat te halen.

Toch heb ik dat in de afgelopen jaren niet gedaan. Waarom?

Dat komt omdat ik anders ben gaan aankijken tegen doelen.

Vroeger geloofde ik nog wel in het ‘lang en gelukkig’ verhaal. Ik kocht een programma waarin mij geleerd werd om 100.000 euro omzet te halen. Ik heb alle stappen gevolgd en inderdaad: ik heb het doel gehaald. Alleen: ik werd er gewoon niet zo gelukkig van.

Toen ben ik op zoek gegaan naar het antwoord waar ik dan wel gelukkig van werd. Ik ben op reis gegaan in een camper. Die reis heeft veranderd hoe ik tegen doelen aankijk.

Ik heb nog steeds doelen die ik wil bereiken. Ik ben ook gewoon een mens, en ik heb ambities. Maar in plaats van de bestemming in beton te gieten, beschouw ik dat als een verlangen die me leidt op mijn reis. In plaats van met oogkleppen op reis te gaan naar het doel, kijk ik om me heen, en dan verandert misschien de bestemming wel.

Wat ik vooral doe, is kijken naar de draken die ik tegenkom. Hoe groter het verlangen, hoe groter de draken. Dat is logisch. Als er iets heel erg belangrijk is, en als iets dichtbij je hart ligt, dan zijn de angsten gewoon groter.

Voor mij is het doel: vrijheid. Dat ik leer om me te bevrijden van deze draken.

Daarom bied ik tegenwoordig geen programma aan, maar een community. Ik wil vrouwen bij elkaar brengen die niet het doel willen bereiken wat ik voor ze bedacht heb, maar die hun eigen doel bedenken.

Dat kan van alles zijn. Het mooie is dat we samen op weg kunnen, omdat we uiteindelijk allemaal onze draken tegenkomen, en die draken vaak opvallend veel op elkaar lijken. Terwijl we onze eigen individuele reis naar vrijheid maken, kunnen we elkaar helpen om ons te bevrijden van de draken die ons tegenhouden, en om misschien nog wel veel mooiere resultaten te behalen dan we voor mogelijk hadden gehouden.

Dus ik wil jou van harte uitnodigen om mee te doen aan deze community, om jouw eigen reis naar vrijheid te ontwerpen, jouw eigen draken tegen te komen, anderen te helpen daarmee, en je te laten helpen door anderen. En wie weet, als je meedoet aan de retraite, kom je ook langs op deze hele mooie plek: Bolonia, vlakbij Tarifa. 

Lees alles over de retraite op de website en neem contact met me op. Ik kan niet wachten om je hier te verwelkomen.

© Ellen de Dreu - alle rechten voorbehouden