Logo Camperpreneur

Over mij


Ik help innerpreneurs op hun reis naar vrijheid

Hi, ik ben Ellen

Ik wil de manier veranderen waarop we ondernemen. Ik wil dat we ondernemen niet meer zien als één grote worsteling. Ik wil dat we gaan genieten van de reis en de lessen die we leren, en de vrijheid die we onderweg voor onszelf creëren.

Sinds begin 2015 reis ik door Europa, in mijn Volkswagen Westphalia Campervan uit '92. Ik heb vijf T-shirts, vier wijnglazen en drie broeken, plus goede wifi op elke camping waar ik m'n camper neerzet. Onderweg help ik ondernemers die moedige keuzes willen maken om de held van hun eigen leven te worden.

Ik ben business & life coach, blogger en vlogger. En digitale nomade, weliswaar van middelbare leeftijd, maar toch ☺. Blessed met een onverwoestbaar vertrouwen in mezelf, in jou en de wereld - die we samen mooier kunnen maken, stap voor stap.

Bekijk hier de vlogs die ik onderweg maak

Ben jij een innerpreneur?
Je wilt jezelf en je idealen verwezenlijken in je bedrijf

Ondernemen draait voor jou niet alleen om een goedgevulde bankrekening. Jij wilt iets doen met je idealen en werken met bezieling. Je ziet je bedrijf als een manier om zelf te groeien.

Je wilt de wereld jouw boodschap meegeven

Je hebt een diepgevoelde missie. Je wilt de wereld echt een beetje mooier maken. Je hebt belangrijk werk te doen.

Je wilt genoeg geld verdienen om het leven te leiden dat jij wilt

Je onderneming staat in dienst van jouw wens om in vrijheid te kunnen leven en werken. Daarvoor zet je de stappen die nodig zijn voor een duurzaam bedrijf.

Ik weet dat je soms hartstikke bang bent

Dat was ik ook toen ik begin 2015 mijn huisdeur met een harde klap achter me dichttrok. Ik zou een solotrip gaan maken in een campervan. En ik was doodsbang. Tegelijkertijd wist ik dat ik niet anders kon.

Mijn omgeving was enorm verbaasd. Ik zelf eigenlijk ook wel. Alles liep toch lekker? Waarom dan toch gaan?

6 figures? Been there, done that, bought the T-shirt

Maart 2014. Ik log in op mijn bankrekening en zie dat mijn banksaldo meer dan 100.000 euro bedraagt. Honderdduizend euro's! Van tevoren had ik gedacht dat ik zou stuiteren van blijdschap wanneer ik dat doel bereikt zou hebben.

Nu had ik het: 100.000 euro. 
Verdiend in krap twee jaar.

Was ik blij?

Nee.

Ik voelde me … leeg

De dag dat ik daadwerkelijk een 6-figure business had opgebouwd, was echt de ergste dag in mijn leven.

Ik was op dat moment doodongelukkig en doodmoe. Ik werkte al tijden keihard. Overdag buffelen en 's avonds uitgeput op de bank tv kijken. Ik had de aller-leukste klanten van de wereld, laat dat vooropstaan.

Maar ik leefde vooral vanuit mijn hoofd. Daar kwamen de ideeën vandaan. Ik maakte plannen, stelde doelen en deed marketingacties. Beetje Amerikaans ja, ik geef het eerlijk toe. Door die ton vielen de schellen van mijn ogen. Ik bleek het doel te hebben nagestreefd dat anderen me hadden aangepraat, en waar ik in was gaan geloven - omdat het zo verdomd aantrekkelijk klonk.

Maar wat was ik mijn bezieling kwijtgeraakt! De verbinding met mijn verlangens, dromen en idealen. Met mijzelf kortom.

Want wat had ik nu nog te doen? Nog een ton verdienen? Nog harder werken?

Dus ging ik op reis

En sinds 2015 leef ik in een camper. Alles wat ik heb past erin, en meer heb ik niet nodig. Door die camper ben ik - letterlijk - vrij om te gaan en staan waar ik wil. En onderweg verdien ik mijn geld. Op mijn manier, onder mijn voorwaarden. Niet om 6 figures te verdienen. Maar om bijzondere mensen te ontmoeten en mooie plaatsen te zien.

Life is not a business to be run, but a mystery to be lived

Eindelijk heb ik weer een leven!

Ik ben veel minder gaan ‘doen’ en veel meer gaan ‘zijn’. Werken in de natuur heeft me weer in contact gebracht met mezelf en mijn creativiteit. Ik geniet intens van onverwachte gebeurtenissen en goede gesprekken met ‘vreemden’ die binnen vijf minuten goede vrienden worden.

De belangrijkste lessen die ik onderweg heb geleerd, gaan over angst en vertrouwen

Ik leerde dat angst een goede raadgever is. Als je niet weet wat er gaat gebeuren, kun je makkelijk denken dat het dan ook wel mis zal gaan. Dus ben je altijd op je hoede. Maar als je ergens bang voor bent, betekent het dat het belangrijk voor je is. Dat je het juist moet gaan doen.

En die beren op de weg? Die zitten vooral in je hoofd.

Je hebt altijd een keuze: ga je voor angst of voor vertrouwen.

Als je vertrouwen aan het stuur zet van je bedrijf, in plaats van angst, kunnen er heel mooie dingen gebeuren. Dan kom je aan in Wonderland, net als ik.

Je reisdoel is niet heilig

Ik wil je vragen om op te houden met ploeteren en worstelen in je bedrijf. Niet meer strak op je doel af met je kop naar beneden. En alleen maar meer en meer willen. Ik zou juist zo graag willen dat je geniet van het ondernemen, van je leven. Met opgeheven hoofd en wijd gespreide armen aanvaarden wat er op je pad komt.

Weet je, het leven laat zich niet in een keurslijf dwingen. Vaak gaat het net anders dan je had gepland. En dat is prima.

Het gaat er wel om dat je in beweging komt. En dat je je niet laat leiden door je angst maar door je verlangen. Naar meer zingeving in je leven, meer betekenis en meer vrijheid.

Natuurlijk hoef jij niet ook in een camper te gaan reizen

Welnee, jouw avontuur kan gewoon achter je eigen voordeur beginnen.

Je hoeft alleen maar de drempel van je angst over te stappen.

Laat je vast inspireren door bemoedigende verhalen van moedige mensen

Tientallen blogs en vlogs staan voor je klaar. Over vrijheid en de moed om te doen wat je wilt, ook al ben je bang. Interviews waarin moedige mensen vertellen over de keuzes die ze maakten, en waarom ze dat deden. Hun antwoorden zullen je verbazen en soms zelfs aan het huilen maken …

Kijk nu

Over Ellen de Dreu

Ellen is trainer en post-hbo gecertificeerd trainer/coach met Hart en Ziel®. Ze heeft jarenlang workshops en trainingen gegeven in trainersvaardigheden, leiderschap, acquisitie, communicatie, management en persoonlijke effectiviteit. Daarvoor gaf ze tien jaar les aan de Universiteit van Utrecht. In die periode runde ze ook in de zomermaanden een eetcafé in een jachthaven in Friesland, dat ze in 2005 verkocht. Na een intensieve train-de-trainer opleiding en een aantal andere cursussen richtte zij in 2012 De Workshoptrainer op. Dit bedrijf verkocht ze in 2016. Nu reist ze solo in haar camper door Europa terwijl ze werkt aan haar bedrijf CourageCamper.

img_1128_1_20170227_202811
img_4641_1_20170227_212835
img_2972_1_20170227_184216
Subscribe

newsletter

Recieve free Courage Camper inspiration